2018-01-31 Klára Mercz

Duális képzés járulékkedvezményének kiterjesztésére vonatkozó javaslat

Az MCE Controlling és Teljesítménymenedzsment Oktatói Munkabizottsága levélben fordult Palkovics László oktartásért felelős államtitkárhoz a duális képzésben résztvevő hallgatók foglalkoztatásával kapcsolatos járulékkedvezményeknek az önköltséges hallgatókra való kiterjesztése ügyében.

A Munkabizottság által felvetett javaslat háttere, hogy a hazai felsőoktatásban a controlling és teljesítménymenedzsment, illetve általában a gazdálkodástudományi és menedzsment képzéseket a hallgatók jelentős részben önerőből finanszírozzák. Ezért az állami ösztöndíjas hallgatók esetében már jelenleg is érvényes járulékkedvezmények kiterjesztése a nem ösztöndíjas hallgatókra egyrészt esélyegyenlőséget teremtene, másrészt jelentős növelné a szakterületünkön meghirdetett duális képzések népszerűségét az érdeklődő vállalati partnerek körében.

Államtitkár Úr köszönettel vette a javaslatot, azt teljes mértékben támogatja, és igyekszik mindent megtenni annak érvényesítéséért a NGM érintett vezetőivel való szakmai egyeztetések során.